städa kontoret och bli mer produktiv

Städa kontor – Organiserad och ren kontorsplats

Det är den tiden på året igen, där löften har förhoppningsvis börjat eller genomförts, och vi är redo att gå vidare! Men innan vi gör, det är en bra idé att göra viss vårstädning. Varför vänta till senare med att rensa ut röran? Trots allt kan en stor storstädning vara en skrämmande uppgift. Som med det mesta när det gäller att sortera, kan det bli enklare om du arbetar med små uppgifter, hela projektet blir då mycket lättare. Låt oss börja med att rensa bort onödiga saker och elektronik som ligger och skräpar.

3 steg för att rensa röran på kontoret

Vad är det som du verkligen använder? Var ärlig med dig själv, dina behov och vad du verkligen sannolikt kommer att använda. Om du inte kan tänka på en verklig händelse eller situation som sannolikt kommer att hända inom en snar framtid där du kan använda ett objekt, är det dags att låta det gå. Om du inte någonsin har använt kartongen som du har sparat, kommer du förmodligen inte att använda den inom snar framtid heller. Detsamma gäller specialpapperet, tack anteckningar förtryckta med din gamla adress och patroner för etikettskrivaren du inte längre har. Dina elektriska prylar kan också minskas, titta efter mystiska kablar, trasiga hårddiskar, scanners och annat som inte fungerar eller inte längre har drivrutiner, låt dem gå i graven.

Slänga eller ge bort

Återvinn eller donera. Ett stort hinder för att rensa ut röran som jag ser när jag arbetar med kunder är att de inte vill att deras delar går till deponi. Det är bra att ta ansvar för de saker du inte längre vill ha eller behöver – vi behöver bara hitta rätt nya bostäder för dina artiklar. För kontorsmaterial, kontrollera med lokala skolor och ideella organisationer, eftersom de ofta är glada att ta alla typer av leveranser, som kan användas i deras eget kontor, eller som kan användas till konst för barn. Elektronik kan vara lite svårare. Om du har något i bra skick, kan det ofta doneras till din lokala second hand, Frälsningsarmén eller din favorit välgörenhet. Död elektronik kan ibland skickas tillbaka till tillverkaren av objektet, återvinnas med en tjänst som grön medborgare, eller till din lokala återvinningsstation.

Lagra det som återstår. Så nu har du rensat ut röran och gjorde lite utrymme på din arbetsyta. Nu är det dags att arkivera det som du inte behöver ha framme. Starta genom att placera dina prylar i grupper – kanske bläckpatronerna tillsammans, utskicket i en annan grupp, och så vidare. Placera grupperna nära där du ska använda dem – då blir dessa zonerna, arbete och lagring. När dina grejer är på plats, leta efter sätt att lagra prylarna i, lådor, containrar, på hyllor, etc.

Genom att rensa ut röran, kan du dramatiskt öka din produktivitet – de saker du behöver och använder är inom räckhåll, och det är lätt för dig att ställa bort dem när du är färdig. På toppen av det, kommer du må bättre av att veta att du inte sparade på saker som du inte behöver!