Städtips för ett rent och fräscht hem

Användbara städtips för att bli en fantastisk hushållerska i hemmet!

Vi bör alla göra vårt hem till en härlig plats oberoende av hur stort eller litet det är. För att kunna göra det så är städning av huset ett måste för att göra det mer rent och fräscht så att säga. Det är därför som viktiga städtips är a och o för alla hem. Här är några bra tips på hur du gör ditt hem rent och fräscht.

–      Ha alltid en sop redo. Smuts samlas varje dag i hemmet och damm byggs upp varje gång du går utanför dörren. Det är oerhört viktigt att ha detta redskap till hands för att kunna sopa ut smutsen ur ditt hem. Ett bra städtips skulle vara att råda till att när du sopar bort smutsen så kan du antingen sopa allt ut genom dörren eller samla upp allt i en sopskyffel (en skyffel med ett långt stående handtag som används till att sopa upp smuts från golvet). Detta är ett bra alternativ till dammsugaren om du vill spara ström. Om du sopar golvet varje dag finns det inget behov av att använda dammsugaren lika ofta.

städtips på hur du kan sopa golv effektivt
Miljövänliga städalternativ!

–      Kom ihåg att hålla ditt rum och hus organiserat så att du vet vart allt ska vara. Genom att börja hålla hemmet i ordning kommer det att vara lättare för dig att städa i framtiden då du lätt kan se vad som hör hemma var. Många städexperter skulle ge städtipset att använda lådor för de föremål som du inte använder särskilt ofta. Märk dem så att du lätt kan hitta föremålet du letar efter bland alla de andra lådorna.

–      Ett av det absolut viktigaste städtipset är att damma av allt ofta, eller i alla fall alla ytor i hemmet. Damm kommer från luften och varje gång du går ut, om än för en snabb promenad, så tar du med dig smuts och damm tillbaka in i huset. Ett hem är en väl kontrollerad miljö, som om den inte blir ventilerad på rätt sätt kan kännas instängd. Resultatet är då att dammet lägger dig. Om detta händer så ventilera ditt hem genom att öppna ett fönster under tiden som du städar eller sätt på din luftkonditionering för att få luften att cirkulera i hemmet.

Torka fönster med tidningspapper

–      Använd papper när du torkar av glasytor, helst tidningspapper då det inte lämnar strimmor på glaset och hjälper det att glänsa och lämnar en fin reflektion. Spraya på vatten eller rengöringsmedel blandat med vatten på glaset och torka mjukt med pappret hopknycklat i din hand. Använd lätta enkelriktade rörelser eller torka i små cirklar på glaset eller spegeln.

–      Dammsug alltid ytor med mattor eftersom de samlar på sig mest smuts. På grund av strukturen i en matta så kan det gömma sig mycket smuts i textilen som en vanlig sop inte kan få bort. En dammsugare kan enkelt få bort smutsen ur gömmorna i mattan som inte sopen kan nå och även få fort smuts från hörn i bokhyllor.

–      Ett av de mest hjälpsamma städtipsen är att ha ett regelbundet städschema med städsysslor. Schemalägg enklare sysslor på dagar som du har mycket annat att göra, och på din lediga dag schemalägg en städsyssla som tar mycket av din tid.

Dessa städtips är bara några få att tänka på. Var inte rädd för att försöka få ditt hem fräscht på alla sätt som du kan eller vill, det är ditt hem, och en persons hem är en persons borg.